Az olimpiai sikerek a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) marketingpartnereit is aktivitásra ösztönzik. A Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM), a MOB - „Olimpikon Életút Program” (olimpikonok tanulmányainak támogatása) - gyémánt fokozatú támogatója, kommunikációs kampányt indított. A reklámkampány Vörös Zsuzsa, olimpiai bajnok öttusázó és Kozmann György kenus részvételével zajlik.

Hány és hány olyan sportolói sorsot ismerünk, akik az élsportolói pályafutásuk lezárását követően nem találták helyüket a társadalomban. Minden idejüket elvette az edzés, versenyeken való részvétel, s mikor a zeniten túl kerültek, semmilyen papír nem volt a kezükben, amely megfelelő képzettséggel ruházta volna fel őket, segítve a civil életbe való integrálásukat.

A MOB Olimpikon Életút Program és főtámogatója, az MVM Csoport épp erre érzett rá, s célja, hogy: „összhangot teremtsen élsportolóink, olimpiai büszkeségeink versenyzői pályafutása és a civil életre történő felkészülése között. Ennek érdekében a program elősegíti az abban részt vevő sportolók felkészülését, felvételét és tanulmányait az általuk választott felsőoktatási intézményben.”

Az MVM kiemelt támogatásának köszönhetően képezhette magát többek között a mostani friss olimpiai bajnok Szilágyi Áron, továbbá Balogh Gábor, Kovács István, Kammerer Zoltán, Székely Bulcsú, Erdei Zsolt, Gyenesei Leila, Güttler Károly, Vörös Zsuzsa, Kozmann György.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége még 2002. július 12-i ülésén úgy határozott, hogy az olimpiai válogatott keretek tagjai és az „olimpiai reménységek” kategóriájába tartozó sportolók karrierjének és a civil életre való felkészülésének összehangolása érdekében létrehozza az „Olimpikon Életút Program” elnevezésű támogatási rendszert.

A MOB által nyilvánosságra hozott információk szerint különböző teljesítménykategóriákat (A, B, C) állítanak fel, s ennek alapján járulnak hozzá az olimpikonok tanulmányainak a finanszírozásához, mely 50.000 és 100.000 Ft/félév összeghatárig terjed.

by Bery :)